HTML

Más olvasatban

Itt benézhetsz a hírek mögé. Néhány dolog egyáltalán nem is úgy van, ahogy látszik. Legalábbis van más értelmezése is, mint amit a médiából a hírrel kapsz. Azért ne vegyél mindent komolyan.

Címkék

angolok (1) bp (1) hírek (1) korán (1) muszlim (1) olaj (1) természet (1) vallás (1) Címkefelhő

Por és hamu

2010.04.18. 20:51 :: másolvasat

Nem tudom mennyit ismersz a történetből, ezért leírom az elejétől.
Még a hitelválság előtt amikor mindenütt dübörgött a gazdaság az izlandi bankok ajánlották Európában a legkedvezőbb kamatokat.
Ezért nagyon sok magánszemély, főképpen angolok, hollandok nyitottak izlandi bankszámlákat és ott kamatoztatták megtakarításaikat.

Amikor jött a hitelválság 2008.októberében, több nagy bank is bedőlt. Az összeomlással egyidejűleg befagyasztották a bankbetéteket.

Természetesen óriási botrány kerekedett belőle. Először az izlandiak (az összes választópolgár 1/4-ének aláírásával) petíciót nyujtottak be, hogy az állam ne fizesse vissza a külföldiek Izlandon tartott pénzét. (a pénz nagysága egyébként 4.56 milliárd font volt)

A nagy külföldi nyomásra (tekintetbe véve, hogy Izlandnak uniós csatlakozási szándékai vannak) végül mégis a fájdalmas visszafizetés mellett döntöttek.

Végül tavaly augusztusig visszafizettek 2.35 milliárd fontot az angoloknak és 1.14 milliárd fontot a hollandoknak. A következő fizetés esedékessége március végén járt le.
Az angolok el is küldték nekik a következő üzenetet:
"Send more cash!"

Ezt az illetékes, kormánynak dolgozó, hivatásos fordító Fjalar Stefánsson rosszul olvasta.
Kihagyott egy c betűt. A "Send more ash!" pedig bizony azt jelenti: "Küldj még hamut!".

Ők pedig törlesztenek tovább.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://masolvasat.blog.hu/api/trackback/id/tr311932552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.04.19. 11:12:01

rengeteg hamus vicc kering már a világhálón, végre valaki a magyarba is átültetett egyet :D
süti beállítások módosítása