HTML

Más olvasatban

Itt benézhetsz a hírek mögé. Néhány dolog egyáltalán nem is úgy van, ahogy látszik. Legalábbis van más értelmezése is, mint amit a médiából a hírrel kapsz. Azért ne vegyél mindent komolyan.

Címkék

angolok (1) bp (1) hírek (1) korán (1) muszlim (1) olaj (1) természet (1) vallás (1) Címkefelhő

Az olajsejt

2010.08.26. 07:58 :: másolvasat

A legújabb hírek szerint eltünt minden idők eddigi legnagyobb olajfoltja a Mexikói-öbölben. Egyes hírek szerint 700 millió liter, más hírek szerint 900 millió liter. Ez ugye attól függ, hogy az aktuális hírszolgáltató éppen hogy áll az olvasókért folyó versenyben. 

Mindenesetre eltünt. A felelős pedig az olajevő baktérium, vagy tudományosabban mikróba. Márpedig legyünk tudományosak a mai világban amikor már tudjuk, hogy a mosópor aktív oxigénnel tisztít, a bifidus actiregularis meg nélkülözhetetlen a háztartásból. Tehát tanuljuk meg:  Oceanospirillales vagy egy kisebb csoportja az Alcanivorax. (Ez legalább hasonlít bármely gyógyszer nevére a házipatikánkból...) Szóval olajevő barátunk megtette (pontosabban megette) a dolgát. Megjelent az olaj, a mikróba elszaporodott, hatalmas "egyél amennyit bírsz" fiesztát rendezett és most miután elfogy az olaj, nagy hordákban el fog pusztulni. Esetleg felfalják bizonyos baktériumfaló állatok. Nem kell izgulni, hamarosan az ő nevüket is megtudjuk. Tudományosan. De ki törődik a nagy tömegben elpusztuló baktériumokkal? (Bocsánat, mikróbák...) Ki képviseli az ő érdekeiket? A természetvédők csak azt látják, ami az orruk előtt történik. Semmi mást. Számukra nincsenek összefüggések, csak egyszerű fekete-fehér dolgok. Vagyis a BP tönkretett valamit, hát pusztulnia kell. Ez a cég az Egyesült Királyság legnagyobb cége. Több, mint 96000 alkalmazott, valamint családjuk jövője függ az üzleti sikereitől. Az emberek már csak ilyenek. Csapatokba verődnek, dolgoznak.

A természet nem így működik. Ami az egyik fajnak tragédia, a másiknak ünnep. Az olaj az élet szerves része. Pontosabban amit mi szerves életnek hívunk annak fontos elemei a szénhidrogének. A természet összességében nullszaldósra jön ki. Ha van egy állatfaj, ami elszaporodik, akkor megjelenik egy másik, ami elpusztítja. Ha valamelyik számára a környezet élhetetlenné válik, akkor kipusztul és megjelennek helyette olyanok, akiknek viszont ideális. 

Az ember mindig túlértékeli önmagát. Folyamatosan azt hiszi, hogy olyasmit tud alkotni, amivel elpusztítja a Földet. Minden, amit az ember használ vagy előállít csak olyan elemeket tartalmaz, amit itt talál. Semmi sem teszi tönkre a Földet azokból az anyagokból, ami itt van, mert ez mind együtt a Föld. Maximum változik az összetétel. De senki sem mondhatja, hogy a természetnek mi a helyes összetétele, mert nincs olyan. Ez az egész egy folyamatosan változó élő kavalkád.

Egy dolgot tehetünk: a saját életterünket tesszük tönkre. Ez a mi dolgunk, ha ez tetszik, tegyük. Nem kell hivatkoznunk a természetre. Ő jól elvan. Köszöni szépen. Mi pedig majd hozzászokunk hogy nem minden olyan tökéletes, ahogy szeretnénk. Az ember túlélő tipus. Mi emberek olyan helyeken is elszaporodunk, ahol minden értelmes élőlény kipusztulna. Játsszunk kicsit izgalmasabban.

 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek bp természet olaj

A bejegyzés trackback címe:

https://masolvasat.blog.hu/api/trackback/id/tr642248506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása