HTML

Más olvasatban

Itt benézhetsz a hírek mögé. Néhány dolog egyáltalán nem is úgy van, ahogy látszik. Legalábbis van más értelmezése is, mint amit a médiából a hírrel kapsz. Azért ne vegyél mindent komolyan.

Címkék

angolok (1) bp (1) hírek (1) korán (1) muszlim (1) olaj (1) természet (1) vallás (1) Címkefelhő

Ki nevet Korán?

2010.09.10. 14:18 :: másolvasat

Biztosan mindenki hallott már a különböző médiákból Terry Jones baptista atyáról. Vagy ha nem is így név szerint, de a tervezett / felfüggesztett (biztosan lehet még újabb státuszokat hozzátenni, hogy minden nap új hír lehessen belőle) Korán könyvégetési akciójáról.

A könyvégetés mindig érzékenyen érint embercsoportokat, hiszen mindig szimbólikusan égetnek el valamit. Senkinek sem a kivágott fák az érdekesek, amiből a papír készül, hanem a támadás az eszmeiség ellen, amit az adott könyv képvisel. 
Jelen esetben közvetetetten a terrorizmus, közvetvetlenül az iszlám vallás ellen. 
A modern 21. századi nyugat, aki már levetette régi vallási béklyóit, már nem egységes vallású, liberális a benne élő embercsoportokkal szemben. Fel tud mutatni valamit, amivel az egész muszlim világot meg tudja célozni. Egy könyvön keresztül. A vallásukon keresztül. A másik oldalnak nehezebb válaszolni erre, hiszen a szétdarabolódott, szétforgácsolódott nyugati (fejlett?) modern kultúra és eszmeiség nem ilyen könnyen elkapható. 

Vagy mégis?
Lenne egy támadás, ami alapjaiban rengetné meg világunkat. Igen van olyan "könyv" ami összehoz milliókat. Egy fedél alá a keresztényt, zsidót, fehéret, feketét, férfit, nőt, gyereket. 

A Facebook.

2 komment

Címkék: vallás muszlim korán

A bejegyzés trackback címe:

https://masolvasat.blog.hu/api/trackback/id/tr62286322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t0m4 2010.09.11. 20:00:37

Ehehh.. :)

Ui.:
Smile-ikat direkt mellőzöd, vagy jól veszem ki a provokatív jellegét a dolognak ? Avagy csak nekem nem vagy az ismerőseim között ?! :P

Üdv!
T0M4

másolvasat · http://masolvasat.blog.hu 2010.09.12. 14:26:26

hja.... en nem vagyok a facebookon. :-)
süti beállítások módosítása